26 de juny, 2009

FELICITATS ALEXANDRA!!

Alexandra García: «Trenco el mite de l’‘empollona’»

•[...] L'estudiant, de BCN, aconsegueix amb un 9,82 la màxima nota de la selectivitat a Catalunya H Vol estudiar Dret, domina l’anglès, el francès i l’alemany, és vegetariana i es defineix com a feminista.


«Sóc una persona segura de mi mateixa, exigent, fidel a uns ideals, amb un sentit de la justícia molt marcat i, a més, molt feminista». Així es descriu Alexandra García, l’estudiant barcelonina que ha pujat al podi de la nota més alta de la selectivitat. El seu 9,82 la va agafar desprevinguda, però va saber sortir-se’n davant els periodistes i els càmeres amb una maduresa i un aplom increïbles.
[...]

(El Periódico de Catalunya 26-06-09)

Moltes felicitats Alexandra!!!!! Ben segur que no ha estat fàcil arribar fins aquí. A més, tan jove i amb unes idees tan clares... Realment cal gent com ella ara més que mai!! Després que hagin criticat tant a la joventut, que s'hagi qüestionat el talent i la implicació social dels joves, crec que aquesta noia acaba de donar una lliçó. Algú es preguntarà, ¿pot haver algú que no reconegui l'esforç i el mèrit d'aquesta noia? Doncs us convido a entrar a la web de El Periòdico, clicar sobre la Notícia i fer un cop d'ull als comentaris que han deixat sobre l'èxit d'una nena de 18 anys a la selectivitat. Hi ha que no tenen desperdici...

"llamate IGUALITARIA asi se entendera que los dos sexos para tí son iguales como lo son para mí.Si te defines como feminista vas por mal camino"
"De momento es sólo una adolescente prodigio en el arte de estudiar. Le sobra el comentario de feminista, y quizá algún otra, ahora está embriagada de EUFORIA."

Ai... Quanta ignorància... Pels més perduts, us informo que el moviment femenista va sorgir sota l'objectiu d'aconseguir la IGUALTAT per a les dones. El moviment femnista, per definició i per objectiu ja busca ser igualitari... A veure si s'assabenten aquests que encara no han fet un cop d'ull a la realitat... Actualment hi ha desigualtat de gènere, per tant el feminisme té sentit i pot ser bo. Hi torno (per qui els costa entrar en matèria): el feminisme no implica odi als homes, que les dones volguem governar el món, o que volguem fer dels homes uns esclaus de la llar... El feminisme implica una lluita contra les desigualtats de gènere (recordo que la majoria desfavoreixen a les dones). Cal dir que el masclisme, s'entengui com s'entengui, no és cap moviment social ni res per l'estil, és una actitud que implica veure a la dona com a èsser inferior i menys capacitada per allò que no siguin els treballs de la llar i els fills...

1 comentari:

  1. Ei! Moltes gràcies! :)

    Us reconeixeré que és del tot gratificant per mi poder comptar amb la difusió i els ànims d'una pàgina d'aquestes característiques i conviccions, les quals responen a un àmbit social que em suposa una fita de compromís, com ja heu llegit.

    D'altra banda i amb relació als diversos comentaris que he pogut trobar en blocs, destacaria que els de connotacions negatives queden ofegats per les intervencions de persones que, com vosaltres aquí, són capaces de deixar en evidència els productes de l'avorriment i les ganes de burxar a través d'una sòlida base argumentada i coneixement de causa.

    La meva sincera enhorabona pel web i gràcies un cop més!

    ResponElimina