25 de maig, 2009

ENCARA L'HAUREM D'APLAUDIR PER DIMITIR...

Dimiteix el jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, imputat per maltractament a la seva dona

La meitat dels jutges d'instrucció de Barcelona havien exigit la seva "immediata" dimissió

El jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadera, imputat per un presumpte maltractament a la seva dona, ha dimitit avui davant la "pèrdua de confiança" en la seva persona que ha provocat aquesta imputació en alguns dels seus companys, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La dimissió de Regadera es produeix després que la setmana passada 18 dels 33 jutges d'instrucció de Barcelona firmessin una carta en què sol·licitaven al degà la seva "immediata dimissió" davant la situació processal en què està immers, i "en nom de la defensa del principi de transparència que la societat demana"

(El Periodico 25-05-09)

Només 18 jutges (dels 33 d'intrucció de Barcelona) han demanat la seva "immediata dimissió"? Sincerament em semblen pocs, i un número ben justet. D'altra banda és cert que el jutge Regadera encara és "presumpte maltractador" i, com a tothom, se li ha de considerar innocent fins que es demostri el contrari... Ara bé, igual que a altres funcionaris és just que mentre estigui immers en un procés judicial com a imputat com a mínim no exerceixi el seu càrrec i, molt menys, si aquest es tracta d'impartir justícia. I ja no entro a discutir el que li passaria a qualsevol altre ciutadà -que no cobra de l'Estat- si es trobés en una situació semblant a la del jutge. Si la llei és igual per tots, qui la dicta hauria de ser el primer a donar exemple. Però com tantes coses a la vida, això seria una utopia.

Conclusió important: el maltractament a les dones esprodueix i existeix a totes les esferes i nivells socials... Encara algú pensa uqe la Llei d'Igualtat no és necessària?

1 comentari:

  1. Increïble! Amb aquest tipus de dirigents (recordem que el jutge degà es escollit pels seus pròpis companys jutges) no sé on podem arribar... De fet, va acord amb altres tristos capítols protagonitzats per tants jutges que han mostrat sentències absurdes i poc contundents en la lacra dels maltractaments.

    Esperem a veure quan tarden a fer-lo fora. Em resulta desagradablement curiós llegir la legislació referent a la constitució i regulació d'aquest òrgan (http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/a260700-cgpj.t4.html) i llegir que només en cas de que el "cese del Decano fuere por causa distinta a la renuncia o al transcurso de su mandato ... las funciones que en este título se atribuyen al Decano en funciones se realizarán por el Juez o Magistrado con mejor puesto en el escalafón". En el cas que estem vivint només instent al senyor jutge degà a dimitir, i per tant podrà continuar en el seu càrrec en funcions... No podrien tenir una mica més de valentia la resta de jutges i ser més contundents?

    (Consti que no sóc expert en el tema legal i que és la interpretació del que he llegit :P )

    ResponElimina