25 de març, 2009

RESPONEM ALS BISBES A LA XARXA!

Quanta demagògia al voltant de l'avortament, és una polèmica eterna: avortament sí o avortament no? A veure si s'enteren uns i altres, la interrrupció voluntària de l'emabaràs és legal des de 1985, havent governat l'esquerra i la dreta aquesta Llei ha estat present, per tant, a les portes d'una reforma d'aquesta Llei el debat a favor o en contra de l'avortament està obsolet i és una discussió molt poc fructífera, perquè en el camí estem oblidant el que realment importa, algú sap com canviarà realment aquesta reforma, que s'està discutint al Parlament, la Llei actual d'avortament? Millor que ens comencem a preocupar per això i deixem de banda altres debats que ja comencen a cansar. Per qui encara no s'hagi adonat, l'avortament és legal a l'Estat espanyol!!! Si us plau, centrem-nos en qüestions no demagògiques i menys morboses...

A Les Filles de Lilith ja fa setmanes que vam portar a la nostra tertúlia la reforma de la Llei d'avortament i vam decidir passar del debat etern sobre el sí o el no, per discutir el que realment hauria d'interessar: les reformes que es proposen per canviar la Llei són les més adequades? (aquí us deixo la tertúlia sobre l'avortament a la que van participar
el doctor especialitzat en ginecologia i obstetrícia, Santiago Barambio, president d'ACAI i membre de la junta directiva de l'APFCB; la Susanna García, llevadora i la Cristina Silvente, psicòloga especialitzada en psicologia de la salut i perinatal).




Van sorgir grans reflexions i dades en aquell programa. Vam deixar que fossin experts, que cada dia tracten l'avortament de prop, els qui posessin les veritats sobre la taula. L'experiència és un grau.

Dit això,
sabíeu que la llei de terminis que està preparant el Govern per substituir la Llei d'avortament actual podria obligar a la maternitat forçosa al voltant de 9.000 dones.

Expliquem'ho! Actualment la dona a l'Estat espanyol pot avortar sota tres supòsits (que ha d'acreditar un professional): violació (12 setmanes), malformació del fetus (22 setmanes) i per possibles riscos per a la salud mental i física de la mare (sense limitació). Si aquesta normativa ha estat funcional durant les últimes dècades és perquè un 97% dels casos d'avortament es van justificar sota el tercer supòsit -que no té límits ni terminis-.

Per això és crucial la decisió final del Parlament sobre els terminis que s'imposaran a la nova llei d'avortament. Ara mateix, els terminis que s'estan discutint podrien perjudicar a 9.000 dones que quedarien fora d'aquests límits. Per exemple, s'han donat casos que es detecten malformacions del fetus després de les 22 setmanes -que seria el termini màxim que ara mateix baralla el Govern per interrompre l'embaràs-.

La qüestió ja no ha de ser avortament sí o avortament no; millor que ens preocupem sobre si realment aquesta nova llei d'avortament és un avanç o un retrocés respecte a la Llei actual(?).

A més d'uns quants (no només als bisbes) ja els hi va bé bé que l'opinió pública ens preocupem només per qüestions mediàtiques, mentre aquests "quants" decideixen per totes nosaltres com i quan podrem avortar.

Us deixo també el link d'un editorial de El Pais que exposava aquest tema:
http://www.elpais.com/articulo/opinion/Mayor/autonomia/elpepiopi/20090216elpepiopi_1/Tes

Ells poden pagar tanques publicitàries, però nosaltres tenim la xarxa! Si t’hi afegeixes a la campanya, envia un missatge amb l’adreça del teu blog o de la teva web a laslinces@gmail.com, o bé deixa un comentari amb enllaç al teu post, nota o perfil al blog de Las Linces (http://laslinces.blogspot.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada