29 de març, 2009

EDUCACIÓ I FORMACIÓ, L'ANTÍDOT A LA VIOLÈNCIA

Vull ser clara i concisa. Si no eduquem i formem a les noves generacions en el respecte i la tolerància, les lleis d'igualtat i les mesures que prenguem contra la violència de gènere no seran efectives. Cal convèncer que la igualtat és necessària, no una obligació.

Dit això, és força esperançador veure els treballs i la implicació dels joves entre 14 i 17 anys que han participat al concurs "Cine para ser la voz de los que callan" que ha organitzat el Ministeri d'Igualtat. Entre alumnes i professors han creat diferents curts que intenten sensibilitzar a la societat contra a violència masclista. A més, han comptat amb la col.laboració de professionals del cinema com Chus Gutiérrez, Ángeles González Sinde, Daniel Guzmán, Malena Alterio, Emma Suárez, Eduard Fernández i Víctor Elías.

Paga la pena fer un cop d'ull al resultat del treball de tots aquests joves que potser arrivaran a canviar d'una vegada la realitat de moltes dones maltractades. Us deixo el vídeo del curt guanyador, "Vive o Muere".




Recordeu: El sinlenci ens fa còmplices.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada