06 de març, 2009

EFECTES SECUNDARIS DE LA VACUNA CONTRA EL VPH?

Avui al Periódico de Catalunya publiquen una notícia que ha encés l'alarma sobre la conveniència de la vacuna contra el Virus Del Papiloma Humà. Un any i pocs mesos després que s'estigui distribuint aquesta vacuna a l'Estat espanyol han aparegut els casos de dues nenes valencianes, la Raquel (14) i la Carla (15), que després d'administrar-lis la vacuna els dies 3 i 4 de febrer han estat ingressades sis vegades a l'UCI del Clínic de València amb greus crisis d'espasmes i convulsions epilèptiques.

Hores d'ara, l'hospital valencià ja ha enviat les històries clíniques de les dues joves a l'Hospital Infantil de Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat). Les famílies de Carla i Raquel ja s'han dirigit al ministre de Sanitat, Bernat Soria, al.ludint a la seva "responsabilitat última" sobre la salut de les criatures. Els pares de les nenes no dubten que el procés que totes dues pateixen és conseqüència directa de la vacuna contra el VPH, encara que aquesta relació ningú la reconeix.

Link de la notícia:
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=592771&idseccio_PK=1021

Des de Les Filles de Lilith proposem precaució i cautel.la alhora de fer valoracions sobre la conveniència de la vacuna contra el VPH. Si bé és cert que abans d'administrar una vacuna a la població aquesta passa per controls estrictes de sanitat i evidentment prèviament s'han fet els estudis pertinents. Ja fa dos anys que la vacuna també s'administra a EEUU. No oblidem que el principal investigador d'aquesta vacuna i descobridor de relació del càncer d'úter amb el VPH, Harald zur Hausen, ha estat guardonat amb l'últim premi Novel de Medicina.

No oblidem que a l'Estat espanyol cada any moren més de 700 dones de càncer d'úter i es detecten 2.000 nous casos. Així, que si aquesta vacuna ho pot prevenir venvinguda sigui, però animem a continuar investigant per perfeccionar-la.

Us passo enllaços fiables amb bona informació sobre el VPH (avalats per la Comunitat Europea)

- Web del Fòrum VPH
www.forovph.com

- Curso Europeu sobre Patologías Asociadas al VPH
www.echpv.org

També podeu visitar el blog de l'escriptora Gemma Lienas i el seu post sobre la vacuna, que l'acabo de llegir i és molt interessant.
http://gemmalienasmassot.blogspot.com/2009/02/datos-sobre-la-vacuna.html

Què en penseu de la vacuna? Us l'han administrat? Ens agradaria conèixer quina ha estat la vostra experiència amb la vacuna contra el VPH i el càncer d'úter...

PD: Ramon gràcies per passar-me aquest article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada