20 d’abril, 2009

LFL 14.04.2009 PARLEM DE VIOLÈNCIA AL TREBALL...

Hola a totes i tots! Evidentment Les Filles de Lilith també hem tornat de vacances. Ho fem celebrant el primer any de vigència de la llei Catalana per Eradicar la Violència Masclista. Mica en mica tots els agents d'aquesta llei es van desplegant amb força. Nosaltres en el programa del passat dimarts 14 d'abril ens vam ocupar del tema de l'assetjament laboral, que per primera vegada aquesta llei el menciona i el reconeix específicament. Ho podeu escoltar aquí.




Tertúlia: D'assetjament laboral sexual o bé per raó de gènerehem parlat amb dues expertes a l'estudi. Ens van acompanyar l'Amor del Álamo (promotora per la Igualtat i col.laboradora de l'Associació de dones Progressistes de Martorell) i l'Alba Garcia (Tècnica del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Dep. d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat). Amb elles hem desxifrat les actituts que poden predir l'assetjament al treball, hem analitzat la situació de les dones en l'àmbit laboral i hem parlat dels avantatges de la llei catalana per Eradicar la Violència Masclista.

Salut: Parlem de fibromiàlgia. Un problema que afecta al 3% dels catalans i les catalanes. La docotora Montserrat Romaguera de la CAMFiC ens ha apropat a aquesta enfermetat del dolor crònic.

La Clau de l'Armari: L'Anna Pitarch ens ensenya els millors trucs per escollir el nostre vestit de núvia, ara que s'apropa l'època de casaments cal que les dones se sentin úniques.

Història en Femení: Amb un toc literari ens apropem a la Carmen de Burgos, l'escriptora almeriense que va fer el que va voler en contra del pensament arcacic de la societat de principi del s. XX.

Com sempre, us podeu descarregar el programa aquí:
http://www.archive.org/details/Prog.14.04.09

Hem de trencar amb la creença que la dona ha de demostrar el doble que l'home per ser valorada al treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada