12 de febrer, 2009

LFL 25.11.2008 NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!!

Aquest és el programa emés el dimarts 25 de novembre de 2008 DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Va ser tot un repte plantejar-nos fer un programa al voltant d'un tema, el dels maltractaments, que malauradament ens toca tant de prop a les dones. Podríem parlar de xifres:

57 dones assassinades al llarg de 2008 a tot l’estat, 9 d’elles a Catalunya, gairebé 42 mil dones amb mesures de protecció, 7 mil d’elles també a Catalunya, més de 70 mil denúncies...

Però a Les Filles de Lilith vam pensar que la millor manera de col.laborar a rebaixar aquesta xifres era informant i fent saber a les dones que tenen recursos al seu abast per dir NO a la violència de gènere. Així, amb els mitjans que teníem al nostre abast ens vàrem possar mans a l'obra.

La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Marta Selva, ens va donar més detalls sobre la Llei Catalana per l'Eradicació de la Violència de Gènere, que està en vigor des de maig de 2008 i que pretén reforçar encara més la protecció i l'atenció a les dones maltractades que recull la Llei estatal contra la violència masclista. Ara les dones tenen més a prop els centres d'atenció i assessorament contra els maltractaments, ara els ajuntaments juguen un paper clau en aquesta lluita. La Marta Selva ens ho explicava...

A la nostra tertúlia vam possar sobre la taula la qüestió del maltractament psicològic. On es troba aquell límit que converteix les frases i l'actitud d'una persona en violència psicològica? Com podem demostrar el maltractament psicològic davant la Llei? Aquestes preguntes van sorgir al llarg del debat i les nostres expertes van donar llum a un tema que sovint passem per alt quan parlem de maltractaments. Agraïm la presència de Cristina Grisòlia (educadora social), d'Olga Arderiu (advocada) i de Gemma Lienas (escriptora).



En l'habitual secció de salut vam parlar de la menopausa amb la coordinadora del Grup de Salut i Exercici Físic de la CAMFiC, la doctora Montserrat Romaguera. Ella ens va explicar la millor manera de cuidar-nos durant aquesta etapa.

A la Clau de l'Armari la nostra estilista persona, l'Anna Pitarch , ens va portar la millor ruta per anar de compres sense moure'ns de casa, fent ús de la xarxa i l'ordinador. Amb un click podem anar a la última sense haver de patir llargues cues...

A la Història en Femení la sexy i descarada actriu Mae West, va ser la nostra protagonista. Qui a més va possar la música de fons a la seva biografia.

Si us voleu descarregar el programa podeu clicar aquí:

http://www.archive.org/details/Prog.25.11.08

Per cert, PROU VIOLÈNCIA MASCLISTA!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada